HTML

2008.12.22. 15:00 GEePeeYeSs! (törölt)

Gördülő blokád

Napok óta blokád alatt tartja LQrt(uk) országunk -oly büszkeségre méltó- megmaradt nemzeti vagyonát, a vasutat az LQ(Z)rt munkavállalóinak maroknyi csoportja, egy bizonyos (szabad) szakszervezetük bíztató szavára. Nem kevesebbről szól sztrájkjuk, blokádjuk, mint, hogy a teherszállítási üzletág értékesítéséből származó bevételből kapjanak egyszeri juttatást, valamint rendkívüli 10 %-os béremelést.

Úgy elgondolkodtam, vajon ez is bekerül majd az LQrt ügyek sorába, hiszen:
- a gördülő sztrájk blokád ügyesen kihasználja a sztrájk törvény kiskapuit, s nincs senki aki becsukja? Nincs törvény a vasútról, ami garantál egy közszolgáltatást?!
- sokezer a sztrájkot meghirdető szakszervezeti tag, -munkavállaló- képes hagyni, hogy néhány százan ilyen mértékű -erkölcsi és anyagi kárt- okozzanak a nevükben is? 
- a privatizációs bevételből követelt törvénytelen részesedést, -mintha a munkavállalók tulajdonosok lennének-, az majd törvényesít, hogy törvényes?! eszközzel próbálják kikényszeríteni?
- most akkor a sztrájkot hidető szakszervezet égisze alatt kik is sztrájkolnak? Az anyacég, a Start, a Cargo, vagy kitudja hányfelé szakadt cégek munkavállalói?
- hogyan is lehet azt támogatásra méltó szakszervezeti sztrájk ügyén kommunikálni, hogy miközben az elégséges -köz- szolgáltatás tárgyában sem kívánnak megegyezni miközben a teherforgalom zavartalanul folyik? Mi más ez, ha nem szelektív, a személyforgalmat sújtó blokád!?

Magyar virtus

Nem minősítem a sztrájkoló munkavállalókat, -nem tisztem-, bizonyosan van megalapozott is a követeléseikben, de elhibázott a módszer. A rossz nekem, -beszóltak nekem-, visszavágok, legyen rossz mindenkinek módszer nem hatásos. Ez ellenszenvet vált ki. (Bennem bizonyosan...)
Nem akarok ötleteket adni, de a sztrájk akkor lehet hatásos eszköz, ha vele, -mint eszközzel- ki lehet kényszeríteni az elérendő célt, amihez társadalmi támogatottság (is) kell.
Szóval én, -magyarokra nem jellemző módon- először gondolkodnék, s utána cselekednék...

Záró gondolatok

Milyen jó is lenne, ha a bejegyzés:
- sok száz másikkal egyetemben, -a sajtó tevékeny támogatásával- arról szól(hat)na, mennyire nő a társadalmi támogatottság, szolidatitásból sok-sok szakszervezeti szövetség állt mellé.
- megírása alatt nem arra gondolnék, hogy -ha mégis ismét vonatra szállok- nem fog ugyanaz a mocsok fogadni a vonaton, mely jól bevált szokásához híven bizonyosan nem érkezik meg menetrend szerint, hála azoknak a -talán- most is "sztrájkoló" vasúti munkavállalóknak akik bizonyosan nem olvassák bejegyzésem, s nem gondolkodnak el azon mi a feladatuk, hol a helyük, s ki felé is tartoz(hatná)nak lojalitással!

Egy Start-Kártya birtokos -mielőtt még megköveznének, máshol- munkavállaló, ma még törzsutas... 

Szólj hozzá!

Címkék: ügyfélszolgálat start vonat késés sztrájk vasút blokád utastájékoztatás train cargo közszolgáltatás személyszállító vasúttársaság


A bejegyzés trackback címe:

https://geepeeyess.blog.hu/api/trackback/id/tr84836757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása